Hozzávalók:
4 fő részére
- 250 g Capellini tészta
- 70 g vastagon szeletelt speck sonka
- 3 újhagyma
- 600 g koktélparadicsom
- 30 g parmezán sajt
- kb. egy liter zöldség alaplé
- extra szűz olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
Előkészítés: a paradicsomot mossa meg és vágja félbe. Melegítsen serpenyőben olivaoljat és előbb a kockára vágott sonkát, majd a vágott hagymát pirítsa meg. Tegye bele a paradicsomot a serpenyőbe és főzze össze az alapanyagokat. Sózzuk, borsozzuk. A kifőzött tésztát a serpenyőbe forgassa össze. A megmelegített alapléből merjünk hozzá annyi mennyiséget, hogy ne legyen száraz a ragunk és főzzük össze 3-4 percig. Szükség szerint adhatunk hozzá alaplét, ha túl száraz lenne. Szinte az összes lét fel kell szívnia az ételnek. Még tehetünk rá pár csepp olajat és a legvégén meghintjük parmezán pehellyel.
Buon Appetito!